Over Bertram

 

Wie ik ben

Ik ben een natuurmens met een voorliefde voor de bergen, het Hoge Noorden en de woestijnen. De oerkracht van de natuur en het sjamanisme inspireren mij, telkens weer. Als ik buiten ben dan stroomt het. Ik ben dan het makkelijkst in contact met mijn vrolijke, speelse en ondeugende kant. Ik geniet er van om in het werk met mensen mijn lichte kant in te zetten en deze te combineren met de kracht, stilte en inspiratie van de natuur. Ik ben geboren in 1959, ben getrouwd en we hebben drie kinderen.

 

Mijn eigen motto is om te 'leven en werken in vertrouwen'. Naast mijn lichte kant, ken ik ook een zware en serieuze kant die alles graag erg goed wil doen en die er wel eens aan twijfelt of het wel goed genoeg is. Mijn lichte kant weet dat ik er op mag vertrouwen dat het goed is wat ik doe.

 

Vanuit deze opgave werk ik ook met mensen. Ik hou ervan om samen met mensen op zoek te gaan naar hun inspiratie en kwaliteiten. Ik laat mensen ervaren dat ze erop mogen vertrouwen dat ze hun kracht ten volle mogen inzetten in hun werk en in hun leven. Dat ze kunnen vertrouwen op het leven en zich kunnen laten leiden door een impuls of door dingen die gebeuren die ze niet in de hand hebben. En dat het goed is, dat je dan geleid wordt door het Leven.
Dan leef en werk je in vertrouwen, ervaart je omgeving wie je werkelijk bent en ontstaat geïnspireerd contact en samenwerking tussen mensen, binnen teams en in organisaties.

 

Ik zet mij met liefde in om mensen te helpen bij het vinden van hun eigen weg, in vertrouwen. Vanuit lichtheid en contact stel ik mensen in staat zichzelf te verdiepen en te ontwikkelen. Mensen voelen zich snel vertrouwd bij mij. Ik ben een scherpe waarnemer en vandaar uit confronteer ik rustig, zonder oordeel, speels en liefdevol.

 

Voor een inspirerende tekst die past bij mijn motto, klik hier.

 

Mijn ervaring

Na een technische studie in Wageningen, heb ik 18 jaar gewerkt als leidinggevende binnen de overheid en het bedrijfsleven. Sinds 2003 ben ik actief als begeleider en adviseur op het gebied van organisatieontwikkeling, persoonlijk leiderschap, cultuurverandering en coaching van teams en mensen. Vanaf 2006 werk ik als zelfstandig ondernemer.

Met mijn jarenlange ervaring als leidinggevende, trainer en coach ben ik een stevige sparringpartner voor directie- en managementteams.

 

Ik werk sinds 2004 ook voor het ITIP, school voor leven en werk en ben mede-eigenaar. Ik werk als begeleider in de diverse opleidingen, in het organisatiewerk en in de bezinningstochten in de bergen of woestijn. Zelf heb ik binnen het ITIP de opleidingen voor leidinggevenden (de Juiste Maat) voor mensen die met mensen werken (Instrumenten voor Hulp), voor energetische werk en voor het werken met dromen gevolgd.

 

Om mij verder te verdiepen en te scholen in het sjamanisme heb ik jaren teachings gevolg bij Dancing Thunder en een opleiding voor vision quest begeleiders gedaan bij de School of Lost Borders in de VS.

 

Ik ben geaccrediteerd als Licensed Practioner voor Insights Discovery en Deeper Discovery.

 

Wil je meer weten over mijn curriculum, klik dan voor een kort chronologisch overzicht hier.